Artsoví čti "skvělí"

16:18 30. června 2014

Máme po zkouškovým - začínají prázdniny. Pro mě poněkud zajímavý, nejen kvůli svatbě. Taky se chystám na english camp, do Chorvatska a do USA, ale o tom třeba v dalším článku. Teď chci mluvit hlavně o tom, co bylo! O prváku na VŠE, fakulta podnikohspodářská, obor Arts Mnagement.




Vezmu to od začátku. Po střední škole jsem nastoupila sice na VŠE, ale na obor Informatika. Klidně se tomu od srdce zasmějte. Já se taky směju. Pravda je, že mi dělá často problém počítač jenom zapnout. Moje rozhodnutí studovat tento obor bylo ukvapené a nerozumné, ale ani při nejmenším toho nelituju! Poznala jsem skvělé lidi a hlavně, jsem se toho spoustu naučila. A tím nemyslím zapnout počítač (haha). Naučila jsem se, že dělat něco jenom proto, abychom si něco dokázali, nebo, v ještě horším případě, abychom něco dokázali ostatním. To byl můj případ. Chtěla jsem dokázat dvě věci. První - že nejsem jen ta umělkyně, které nic pořádně nejde, že jsem i dost chytrá. A druhá - že dostanu co chci a budu vydělávat spousty peněz. Pravda je, že jsem ani jedno nedokázala a jsem za to ohromně vděčná. Naštěstí pro mě měl Pán Bůh mnohem lepší plán, ostatně tak, jako to má vždycky. 

A tím se dostáváme k Artsu!! Kromě toho, že jsem tu poznala lidi, kteří pravdě podobně budou mými přáteli už napořád, tak jsem spokojená i s tím, jak je obor organizován. Dobře, to je hodně pozitivní. Pravda je, že mě některé věci v organizaci pěkně štvou, ale na druhou stranu, když mě to štve, mám ty skvělý lidi, co mě podrží. Jsem za ně neskutečně vděčná! Jsou artsoví!!! Obor bych doporučila určitě všem lidem, kteří jsou jenom trochu jako já. Je to VŠ, nevodí nás tam za ručičku, nezadávají nám praktické úkoly, ale čerpáme tam vědomosti, které jsem měla možnost využít už ve více projektech, kterých jsem se zúčastnila, nebo je sama organizovala. Proto jsem spokojená. 

Myslím si, že v tomhle oboru můžu být dokonce dost dobrá a proto vím, že jsem na správném místě. Vím, že mám možnost, díky tomuto oboru, sloužit Bohu tím, v čem můžu být dobrá. I kdybych školu dokončila i kdyby ne. Mám v tom naštěstí úžasnou svobodu a klid.
ARTS:
B-day

Vánoce
Jedena z nejkrásnějších osob na této planetě!
protože Vojta pořád spí







with love <3




You Might Also Like

7 komentářů

  1. Jupí! :) tak to teda asi na ten arts půjdu...)))
    Sisa

    OdpovědětVymazat
  2. Čím přesně se tento obor zabývá? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj:) obor mi pomáhá pochopit kapitalistický svět a svět umělců. Ti nejlepší umělci, podle mého, dělají umění pro umění a většinou mají ještě další práci, protože by se neuživili. Neuvědomují si, jakou má jejich tvorba cenu. My budeme moct tyto světy propojit. Taky se tam hodně zabýváme historickými kontexty, abychom mohli českou kulturu a smýšlení lidí lépe pochopit. Každopádně, je to pořád hodně otevřené na to, aby se člověk mohl realizovat skoro v jakékoli kulturní oblasti. Doufám, že jsem to vysvětlila dostatečně:D

      Vymazat
  3. Hezky řečeno Lajda :)*

    OdpovědětVymazat
  4. A můžu se zeptat.. Tys to nějak změnila během prvního roku na VŠE nebo jsi informatiku ukončila (nebo nedodělala..?) a druhý rok jsi šla od začátku do prváku mezi Artsáky, nebo jak? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný:)) bya jsem celej prvák na IT, a pak na konci letního semestru jsem se musela rozhodnout jestli zkouška z matiky, nebo přijímačky na AM, tak jsem se rozhodla pro Arts a ukončila studium na IT. Začala jsem znovu od prváku. A je to paráda ;)

      Vymazat