"Já žádnýho boha nemám.."

17:38 21. února 2016



Dává mi to naději, sílu pokračovat, touhu jít dál, myslím na to neustále, je to pro mě teď nejdůležitější... Vím, že až se to stane (až to budu mít / až to dokážu), tak bude všechno lepší. Dává to smysl mému životu i když třeba jenom na chvilku.



V rozhovorech se často dostávám k tomu, že lidé říkají, že žádného boha nepotřebují a nemají. Že je to celý jenom "berlička" a tu, že oni nepotřebují, ale já jsem ten slabý jedinec, který se potřebuje "opřít" o něco, čemu říkám "Ježíš".

(Jak je to s tou mojí "berličkou" se můžete kouknout tady)

Dává mi to naději, sílu pokračovat, touhu jít dál, myslím na to neustále, je to pro mě teď nejdůležitější... Vím, že až se to stane (až to budu mít / až to dokážu), tak bude všechno lepší. Dává to smysl mému životu i když třeba jenom na chvilku.

Zkus chvíli přemýšlet. Když si přečteš předchozí odstavec, co Tě napadne? 
Co je to ono právě teď ve Tvém životě?

Je to nový iPhone nebo nový počítač?
Je to maturita? Nebo třeba bakalářka?
Možná je to uzdravení nějaké nemoci?
Je to přijetí spolužáky?
500 likeů na facebooku?
1000 followerů na instagramu?
Dobré známky ve škole?
Je to pozornost od rodičů?
Je to rodina?
Cestování?
Nebo vybudování kariéry?
Je to přítel/přítelkyně? Zásnuby? Svatba?
Je to krása? Zhubnutí? Nebo dlouhé vlasy?
.
.

Pracovně tomu říkám "oblastní bůžek", v Bibli se o tom mluví jako o modlách. Uctívání jiných věcí místo Boha. Možná si myslíš, že žádného boha v životě nepotřebuješ a nemáš, ale přitom si vytváříš "oblastní bůžky" a vkládáš do nich veškerou svoji naději. Třeba na chvilku.

Skvělý na těchhle "bůžkách" je, že až se to konečně stane, nebo tu věc dostaneš, přinese ti radost a naplnění, ať najednou zjistíš, že už to zas není ono a vložíš svoji naději do dalšího "bůžka". A tenhle koloběh pokračuje a pokračuje a pokračuje a pak umřeš.

Myslím, že my lidi jsme stvoření k uctívání. Jsme stvoření k uctívání Boha a máme v sobě touhu Ho uctívat. Ale často se tuhle naši touhu snažíme naplňovat "oblastníma bůžkama", který to nikdy tak úplně nedokážou.

Já sama si často vytvářím takové bůžky. Jednou to byly dlouhé vlasy, podruhé to byl nový telefon, někdy je to počet srdíček u fotky, nebo dodělání bakaláře. Pomalu tyhle bůžky odhaluju a snažím se jich zbavovat. Ne proto, že by to všechno byly špatný věci. Dostudovat není špatný, ale moje přemýšlení o tom je. Protože fakt vím, že jsou to úplný kravinky oproti opravdovýmu a plnýmu naplnění Bohem. Naplnění tím, co pro mě Ježíš udělal. Zemřel za moje hříchy a vstal z mrtvých!! Je to opravdový smysl života (video zde).

Tak Vás chci povzbudit, ať zkoumáte Vaše "oblastní bůžky" a hlavně ať hledáte a zjišťujete, jestli doopravdy neexistuje nekonečný naplnění naší touhy uctívat. Jestli to náhodou není v Bohu. Nemáte co ztratit! ;)

Díky za přečtení a díky za názory.

You Might Also Like

2 komentářů