A co když je Ti tak trochu úzko?

19:58 29. března 2016



Smích, štěstí, být pozitivní! Ale co když to prostě nejde. Co když je ti zrovna úzko. Co když fotka na instagramu neodpovídá tomu, jak se cítíš. Co když neznáš důvod své úzkosti. Co když ho dokonce znáš?


Já jsem byla od vždycky, co si pamatuju, hodně veselá, hodně naivní a hodně rozjívená. Věřím, že každej se s něčím narodí a něco se prostě musí učit. Já se od vždycky učím soustředit, myslet realisticky a na chvíli se zastavit a promyslet situaci, než začnu jednat.

Každopádně, tyhle moje veselý vlastnosti vedli k tomu, že se lidé domnívali, že mi nikdy není smutno, není úzko. A když bylo, byla jsem divná. Přirozeně na ty internety nebudu dávat fotku, když pláču. Každopádně, chci k Vám být v tom být otevřená.

Někdy je mi úzko a nevím proč. 
Je to možná moc stresových situací najednou, které se takhle projeví. Nevím. Každopádně, co v takových chvílích dělám? Kde se v tom projevuje Ježíš? Neměla bych být pořád šťastná a tančit, když říkám, že se mi díky Ježíši tak změnil život? Je špatně, že je mi úzko?

1 Moje víra nestojí na emocích
Ano, prožívám úžasný chvíle s Bohem, opravdu ráda zpívám chvály - písničky chválící Ježíše. Někdy cítím úžasnej příjem lásky od úžasnýho Boha. Ale - na tom moje víra nestojí! Emoce jsou úžasná věc navíc.

2 Moje víra nestojí na mém racionálním chápání
Je fakt hustý zjišťovat věrohodnost Bible, zkoumat různé překlady a studovat knihy jiných křesťanů. Ale - na tom moje víra nestojí.

3 Moje víra stojí na PRAVDĚ
Když jsem uvěřila, uvěřila jsem té bláznivě dobré zprávě, že Ježíš zemřel za moje hříchy, třetího dne vstal z mrtvých a já mám úžasnou naději ve věčný život s ním. To je pravda, na které stojí moje víra a od které se odráží i radost, kterou v sobě mám, i když je mi úzko. A vím, že čím víc budu Ježíše poznávat, tím víc radosti budu mít.

Klíďo koukni, jak o pravdě mluvil můj manžel minulý týden: TADY.

Takže, když je mi úzko, čtu Bibli, modlím se a poslouchám chvály a znovu a znovu si opakuju PRAVDU, na které stojí moje víra. 
Taky napíšu pár svým kamarádům křesťanům, aby se za mě modlili a bavíme se o tom společně, udělám si horkou čokoládu a dám si dliuhou koupel.:)

Neznamená to, že mě úzkost vždy hned opustí, ale znamená to, že roste moje radost, kterou můžu mít i když pláču, i když se směju. :)

Buďte otevření o tom, že je Vám úzko, že Vám je smutno. Mluvte o tom se svýma kamarádama. Nemusíme pořád jen "myslet pozitivně". Někdy to prostě nemusí jít. Mluvte o tom.

Napište mi, co pomáhá Vám na úzkost. Co Vám pomáhá od tlaku v břichu s napětí celýho těla?

Hezký večer 

L.



You Might Also Like

4 komentářů

  1. Každému je někdy úzko. Možná je to proto, abychom si uvědomili že to štěstí, co máme, není automatika a že za něj máme být vděční (a je-li nám úzko, neznamená to zase, že jsme nevděční za to, co máme). Taky to neznamená, že nemáme krásný život. Znamená to jen to, že se buď něco stalo, nebo jsme něco vnitřně delší dobu potlačovali a nepřiznávali si to a teď to leze ven. Když se tak cítím, tak si vždycky uvědomím co v životě mám a hlavně KOHO mám a musím říct, že mě to velice rychle přechází :) Plus že máme tu nádhernou možnost volby. Můžeme být od popeláře až po astronauta a můžeme každý rok procestovat svět, nebo svou vlastní zemi....můžeme všechno a proto se v tom všem někdy cítíme trošku malincí...ale je to jen pocit..a neznamená nic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo Miri, je super, kolik máme dnes možností! A je krásný si uvědomovat, že máme možnost i odpočívat a nestresovat! Díky za názor! :)

      Vymazat
  2. Dík za upřímnost! A máš naprostou pravdu! Je potřeba o tomhle mluvit otevřeně a i když taky patřím mezi lidi spíše veselé, mám své chvíle, kdy mám od veselosti opravdu daleko!

    OdpovědětVymazat