Proč čtu Bibli?

19:55 16. března 2016



Jestli už čtete můj blog déle, víte že jsem křesťanka a taky asi víte, že jsem se "nestala křesťankou" tím, že bych narodila do tak úplně křesťanské rodiny. Pokud sledujete můj instagram, nebo facebook, rozhodně jste si všimli, že postuju sem tam nějáké fotky s Biblí. možná jste si řekli:" Proč jako? Vždyť stačí chodit do kostela, abys byla křesťanka!".


Slyšela jsem, nebo četla jednu super věc:

"To, že chodíš do kostela z Tebe křesťana nedělá.
 Do garáže můžeš jít kolikrát chceš a auto se z Tebe taky nestane."

To, jak jsem se stala křesťankou si můžete přečíst nebo poslechnout TADY. 

Když jsem uvěřila, začala jsem pomalu, ale jistě číst Bibli. Přece jenom, když se čerstvě zamilujete (v mým případě to bylo do Ježíše), chcete o něm zjistit co nejvíc. A kde jinde se toho o Ježíši dozvědět víc, než v knize, která je celá o něm! 

Pokud jste dávali ve škole pozor, tak si možná si říkáte proč píšu celá, když o Ježíši je přece Nový zákon. Ten Starý je "před narozením Krista", Nový je "našeho letopočtu". 

Pravda je taková, že Ježíš je naplněním Starého zákona. Hm, to mluvím trochu "křesťanštinou". No prostě, ve Starým zákonu se mluví o příchodu Ježíše, dokonce o tom jak umře, o tom, že pokoří smrt a taky o tom, že není "plán B", ale že se s ním od začátku počítá. Ještě před tím, než Adam a Eva existovali, Ježíšův život, smrt a zmrtvývstání byl "plán A".No řeknu vám, nakonec je to fakt hustá knížka i příběh. 

Jestli si říkáte, že je to kravina, co si vymyslelo pár lidí, aby ovládli svět, zkuste si trochu pohledat na internetu. Je až neuvěřitelný, jak moc je Bible historicky důvěryhodná! (třeba TADY) Vtipný je, že je víc historicky dokazatelný Ježíšův život, než Kleopatřin. 

No a zpátky k tomu zamilování - začala jsem číst Bibli, Nový zákon. Začala jsem poznávat Ježíše víc a víc a jeho krásu a milosrdenství, lásku ale třeba i spravedlivý hněv. No fakt hustý! A víte co je nejskvělejší? Že to pořád pokračuje! Ta zamilovanost někdy trochu opadne, ale když, tak z mojí strany. Ježíš je totiž nevyčerpatelný zdroj lásky. 

Nemám v tom velkou disciplínu a pravidelnost, ale chtěla bych mít!

Dokážete si představit, že každý den prožívám úplně jinak, když si můžu aktuálně uvědomovat, že mě Ježíš miluje tak, že za mě umřel, ale vstal z mrtvých - Bůh má pod kontrolou i smrt! Já se "nedělám" křesťankou. Bůh mě udělal křesťankou!

Takže proč čtu Bibli? Chci víc a víc poznávat toho, do koho jsem zamilovaná - Ježíše!



Dík za přečtení :))

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Super článek 😊 Tvoje biblický instagramový fotky mi vždycky připomínají ať tu Bibli taky otevřu 😊 Takže díky, jsi jedna z mých motivací 😊 V.

    OdpovědětVymazat